Annons

Derby inleder våren för Röke IBK:s damer

innebandy Andrea Zalas tillbaka i laget efter sjukdom
Sport • Publicerad 13 januari 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Andrea Zalas är tillbaka i Röke i dagens match mot Åstorp/Kvidinge efter sin förkylning. Foto: stefan sandström
Andrea Zalas är tillbaka i Röke i dagens match mot Åstorp/Kvidinge efter sin förkylning. Foto: stefan sandström

Efter ett träningsmöte mot Munka Ljungby och DM-semifinal mot Malmö FBC börjar nu allvaret för Rökedamerna. I dag är det dags för vårpremiär i den södra allsvenskan i Åstorps Sporthall.

Precis som Röke så håller Åstorps/Kvidinge till i seriens bottenregion.

Annons

Röke har nio poäng medan Å/K står på sju när halva serien är spelad.

– Minst oavgjort behöver vi ha med oss från matchen, menar Rickard Träff som saknar Michaela Frogner, Fanny Berglund och Sandra Ljung i dagens match.

– Däremot så är Andrea Zalas tillbaka. Hon får börja på bänken för att sedan komma in under matchen.

Precis som i senaste matchen mot Malmö så ställer Röke upp med två backpar, två centrar och sex ytterforwards. Röketränaren tror att hans lag kommer ha stor nytta av onsdagens DM-match.

– Vi kom upp i högre tempo vilket jag tror vi får nytta av i de kommande matcherna. Sedan fick vi ett kvitto på att tjejerna står sig bra konditionsmässigt, de var trötta men inte tomkörda.

Röke vann höstens derby i Qpoolen med 3-2 efter ett sent segermål av Cajsa Engdahl. Träff tror på en lika jämn och tajt match i morgon.

– Åstorp spelar ganska likt oss med skillnad att de har ett par spetsspelare medan vi har en bredare trupp. En spelare vi måste se upp med är Linda Augustsson som är Åstorps bästa poängplockare.

Augustsson är med sina 13 mål främsta målskytt i serien så här långt. Hon är tvåa i poängligan med 18 poäng (13+5) efter Fröjereds Alicia Svensson som toppar på 22 (9+13). Röke har två spelare med bland de tio bästa med Frida Gustafsson på en fjärdeplats med 15 poäng (8+7) och Ebba Zätterberg nia på 13 poäng (6+7).

– Som jag ser det så ligger pressen på Åstorp/Kvidinge, som efter den här matchen möter alla topplagen i den västra allsvenskan, säger Rickard Träff.

– Men vi får inte dra på oss utvisningar då de har ett bra powerplay. Förhoppningsvis får vi en del egna supportar med oss till Åstorp för att stötta oss.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons