Röke sist i tabellen efter förlust i Åstorp

målsumpningar Missade chanser blev Göingelagets fall
Sport • Publicerad 13 januari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Lisa Kringstad Röke IBK mot Jenni Häggström samt Anna Nilsson t.v. Malmö FBC, Skånemästerskapet, Qpoolen I Hässleholm. Foto: Stefan Sandström.

Förutsättningarna inför matchen var att Röke vid seger skulle norpa till sig ett försprång på fem poäng före Åstorp/Kvidinge. Vid förlust skulle de vara en poäng efter..

Det såg länge lovande ut för Röke som visserligen kom i underläge redan i den andra minuten genom mål av Moa Schörling. Men Hässleholmslaget vände på resultatet innan den första perioden var över.

Anna Gunnarsson kvitterade efter 11,37 assisterad av Lisa Kringstad. En minut före periodvilan tog de sedan ledningen genom sin poängdrottning Frida Gustavsson som spelades fram av Ebba Zätterberg.

– En helt rättvis ledning då vi var det bättre laget och dessutom skapade mer, menar Träff som fick se ett nytt tidigt Åstorpsmål i den andra perioden.

Precis som i den första perioden var Moa Schörling målskytt.

Men Röke svarade snabbt och ryckte till sig en tvåmålsledning fram till 4–2 efter mål av Klara Jansson i den fjärde minuten och Anna Gunnarsson i den sjätte.

– I det läget av matchen spelade vi riktigt bra och hade massor av chanser att utöka ledningen med ännu fler mål, säger Röketränaren.

– Sedan började Åstorp pressa högre upp i banan vilket stressade oss lite.

Den taktiska förändringen lönade sig för Åstorp/Kvidinge som gick fram till 4–4 efter två mål av Felicia Karlsson.

Sex minuter in på den tredje perioden var Röke i förarsätet igen då Lisa Kringstad gjorde 5–4. Cajsa Engdahl fick i samband med målet sin andra assistpoäng för dagen.

Den nionde minuten blev olycklig för Röke då mål av Linda Augustsson och Jenniefer Cedervall vände ställningen till 6–5.

– Vi pressade på i slutet men tappade mycket tid då vi åkte på en konstig tvåminutare. Deras spelare ligger på backen och sitter på bollen medan vår spelare ska hämta en klubba. Men då blir hon utvisad för spel utan klubba, suckar Rickard Träff vars lag nu ramlade ner på sistaplatsen.

– Kommande helg blir viktig då vi möter två lag från den västra serien.