Annons

Green dansade in på en tredjeplats

Sport En stabil tredjeplats i årets första tävling, och ett bra genrep inför SM-premiären. Så såg Finnskogsvalsen ut för Hässleholms MK:s rallyess Johan ”Kalle” Green.
Sport • Publicerad 14 januari 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Johan ”Kalle” Green fick ett fint genrep  med en tredjeplats i Finnskogsvalsen i Värmland.                         Foto: Jan Rydén/Arkiv
Johan ”Kalle” Green fick ett fint genrep med en tredjeplats i Finnskogsvalsen i Värmland. Foto: Jan Rydén/Arkiv

Några av de lokala rallyförarna drog i helgen igång säsongen med Finnskogsvalsen som avgjordes på vägarna runt Torsby i Värmland. Under december och nu i början av året har det kommit en del snö i området vilket gjorde att det blev ett riktigt vinterrally.

För HLMK:s Johan Green och kartläsaren Kevin Athley, som tävlar i klassen för framhjulsdrivna Grupp H-bilar, var tävlingen ett test och förberedelse inför Bergslagsrallyt i Ludvika om två veckor som också är SM-premiär.

Annons

”Kalle” körde de fem sträckorna på ett stabilt sätt med sin Toyota Corolla, även om han inte riktigt hängde med i Andreas Levins, Kristian Johanssons och Mats Larssons tempo.

Men Kristian Johansson satsade lite för hårt och hamnade i en snövall vilket gjorde att ”Kalle” Green kunde ta sig upp som trea. I mål var han 1.46 efter segrande Andreas Levin, Lima MS.

I samma klass körde även klubbkompisarna Johannes Haraldsson/Kenny Andersson.

Men ett missöde på sträcka tre, där de tappade cirka en kvart, gjorde att Hässleholms MK-ekipaget slutade jumbo.

I rallyt deltog även de franska bröderna David och Philippe Hugla som tävlar för Hässleholms MK. Dock hamnade de båda långt bak i resultatlistan.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons