Annons

Grönlunds VHK satsar långsiktigt

Sport • Publicerad 14 januari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

I början av 10-talet upplevde Vinslövs HK en storhetstid på damsidan. Med spelare som Ida Nilsson, Martina Larsson, Therese Edmundsson och Linette Landin spelade laget i division 1.

2013 blev det degradering ner i tvåan. VHK har även varit nere i trean och vänt innan de för ett par år sedan tog sig tillbaka till division 2.

Annons

– Vi tappade hela laget det året vi ramlade ur ettan. Det är väl det som är så speciellt med damhandbollen att tjejerna flyttar på sig, för bland annat studier, mycket tidigare än killarna, säger Grönberg.

Hur mår damhandbollen just nu i VHK?

– Å ena sidan har vi mycket folk vilket gör att vi har två seniorlag. Däremot har vi det lite tunt strax under A-laget då vi fick ett glapp ner till F14 när flera från det laget gick till IFK Kristianstad, säger Stellan Grönberg.

– Det är viktigt vi håller oss kvar i tvåan då vi inför den här säsongen fick flera nya spelare från seriekollegan Kristianstad HK. De är nog inte så intresserade att följa med oss ner i trean.

Är IFK Kristianstads damsatsning ett hot?

– Jag tror inte det berör oss så mycket utan det är nog ett större problem för deras stadskollega KHK.

Fredrik Nilsson är inne på sitt fjärde år som tränare för Vinslövsdamerna.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och har aldrig haft en så stor trupp. För att alla ska få spela har vi även ett lag i fyran.

Nilsson är dock lite orolig för handbollen i regionen.

– Det behövs fler föreningar som har damlag. Man minns ju från den tiden man själv spelade att det var många kul derbymatcher.

bild 1/8
Vinslövstränarna Emil Ålhagen och Fredrik Nilsson coachade sitt lag till en viktig poäng mot Växjö. Foto: Stefan Sandström
Vinslövsordföranden Stellan Grönberg är bland annat speaker på damernas matcher. Foto: Stefan Sandström
Therese Edmundsson (mitten) är besviken på hur hon och hennes lagkamrater blivit behandlade av styrelsen i Vinslövs HK, och därför väljer de nu att lämna föreningen och starta ett nytt lag i Hässleholms HF. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Det var stort engagemang på Vinslövsbänken när de i andra halvlek tog upp ett sjumålsunderläge till oavgjort mot Växjö.Foto: Stefan Sandström
Programbladet i Furutorpshallen går att vika ihop till en så kallad klappa.Foto: Stefan Sandström
Emma Lindqvist flyger fram och gör ett av Vinslövsmålen mot Växjö HF.Foto: Stefan Sandström
Publiken kommer till Furutorpshallen i Vinslöv även när det är damhandboll. Foto: Stefan Sandström
Elin Bagge får hjälp med att tejpa fingrarna under matchen mot Växjö. Foto: Stefan Sandström
Vinslövstränarna Emil Ålhagen och Fredrik Nilsson coachade sitt lag till en viktig poäng mot Växjö. Foto: Stefan Sandström
Vinslövsordföranden Stellan Grönberg är bland annat speaker på damernas matcher. Foto: Stefan Sandström
Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons