Annons

Löfven föreslås som statsminister

Publicerad 16 januari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Talman Andreas Norlén och Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven efter att den sistnämnde nominerats till statsminister.  
Foto: TT
Talman Andreas Norlén och Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven efter att den sistnämnde nominerats till statsminister. Foto: TT

Löfven kommer i så fall att bilda en regering mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Innan talmannen släppte in Stefan Löfven påminde han om att det varit en höst som ingen annan i svensk politik.

Annons

Hittills har det gått 129 dagar sedan valet.

Enligt Norlen har det varit en komplicerad process.

Andreas Norlén räknade upp ett stort antal siffror som speglar hösten och hans försök att hitta en statsminister och en regering som kan tolereras av Riksdagen.

På fredag ska Riksdagen rösta om Stefan Löfven ska bli statsminister.

Enligt Löfven är det bra för landet om det nu kan bildas en regering - en regering som bli annorlunda, eftersom det bygger på en överenskommelse mellan C och L som dock inte kommer att ingå i regeringen.

- Vi har lyckats nå en överenskommelse och det är den jag kommer att arbeta för. Hur Vänsterpartiet kommer att agera är upp till Vänsterpartiet, menade Stefan Löfven.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons