Annons

Menedsmisstänkt ska efterlysas

Malmö • Publicerad 16 januari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Enligt kammaråklagare Magdalena Tesfai befinner sig kvinnan utomlands och har förklarat att hon inte vill medverka i utredningen.

Kvinnan känner väl till att hon är brottsmisstänkt och att polisen och åklagaren vill prata med henne.

Annons

Häromdagen anhölls 24-åringen i sin frånvaro och nu har hon även blivit häktad i sin frånvaro.

Nästa steg är att utfärda en internationell efterlysning. Om den leder till att kvinnan grips, så kommer att åklagaren att ta ställning till en begäran om utlämning i nästa steg.

Det var i september 2016 som Malmö tingsrätt genomförde rättegången om mordförsöket på en 25-årig man på Rosengård. Offret blev skjuten med två skott i magen.

Under polisutredningen uppgav den 24-åriga kvinnan att hon hade hört talas om vilka som var gärningsmän.

Men när det blev rättegång ville hon inte längre kännas vid de uppgifterna. Även flera andra personer backade från sina tidigare vittnesmål och ville inte längre stå för sina utpekanden av bröderna.

Ett av dessa vittnen har sedan tidigare dömts för mened.

Kammaråklagare Magdalena Tesfai uppger att två domare i hovrätten ville fria de två bröderna, bland annat mot bakgrund av den 24-åriga kvinnans vittnesmål.

Anders IsbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons