Annons

”Jag vill köra det här ända in i kaklet”

Osby • Publicerad 17 januari 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Timmy Johansson,  Joakim Arvidsson, Michael Håkansson, Kenth Olsson är upprörda över placeringen av den nya avloppsanläggningen vid Hjärtasjön.
Timmy Johansson, Joakim Arvidsson, Michael Håkansson, Kenth Olsson är upprörda över placeringen av den nya avloppsanläggningen vid Hjärtasjön.

– Jag vill köra det här ända in i kaklet, säger han. Jag skulle vilja att kommunen tar det här som en sakfråga i stället för att det blir en juridisk fråga.

Bakgrunden är den att Osby kommun anlade en reningsanläggning vid det kommunägda Hjärtasjötorpet vid Hjärtasjön. Den var på plats och i drift till sommaren 2018. Problemet är att anläggningen ligger mitt mellan två grillplatser och att viss lukt uppstår kring tankarna. Av den anledningen ställdes 1600-talsmarknaden in i juli 2018.

Annons

– Jag tycker det är en väldigt fin anläggning, det måste poängteras, säger Tommy Johansson, men den ligger på fel plats och den är dessutom överdimensionerad, eftersom det fortfarande bara finns två toaletter, då man vid renoveringen inte gjorde den utveckling av toaletterna som tidigare var planerad.

Men beslutet gick att överklaga. Det gjorde Tommy Johansson till länsstyrelsen.

Annons

Tommy Johansson vill att länsstyrelsen behandlar ärendet och att de beger sig ut på plats för att göra en opartisk bedömning av problematiken.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons