Annons

Skånska elmontörer hjälper i Alfridas spår

Vinslöv/Roslagen I söndags fick linjemontören tillika Vinslövsbon Linus Magnusson ett telefonsamtal med en förfrågan om att åka upp till Roslagen för att hjälpa till att röja upp i spåren av stormen Alfrida.
Hässleholm • Publicerad 17 januari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Stormen Alfrida orsakade i början av januari stora problem i elnätet i framförallt Roslagens skärgård. Träd över ledningar och ledningar som gått av har orsakat långa strömavbrott för många hushåll – inte minst ute på öarna. Omkring 500 skogshuggare, tekniker och montörer jobbar just nu för att försöka ge alla kunder strömmen tillbaka. Däribland ett gäng elmontörer från företaget One Nordic Hässleholm som ombads bege sig uppåt landet för att hjälpa Vattenfall, som har hand om elnätet i Roslagen.

Annons

Han, Mattis Persson, Johan Widell och grävmaskinisten Ola Folkesson fick förfrågan under söndagen, tackade ja och packade väskorna direkt för att åka på måndagsmorgonen. För Johan Widell blev det dock en kort resa.

– Man lämnar sambo och vissa lämnar sina barn hemma. Det skrivs för lite om linjemontörer, om hur vi jobbar och hur vi lever. Vi jobbar många timmar i sträck, att hinna äta mat är lyxigt, säger Linus Magnusson men berättar att de blir väl omhändertagna på plats.

De kommer att stanna i Mellansverige till på söndag för att hjälpa till med att röja upp bland nedfallna stolpar och ledningar.

bild 1/8
Träden har fallit som ett plockepinn och påminner om Gudrun. Foto: linus Magnusson
Linus Magnusson kommer att stanna i Mellansverige till söndag.Foto: Privat
Ekipaget. Foto: Linus Magnusson
Ola Folkesson, grävmaskinist. Foto: Linus Magnusson
Mattis Persson. Foto: Linus Magnusson
Johan Widell. Foto: Privat
Många träd har fallit över ledningar. Foto: Linus Magnusson
Grävmaskinisten Ola Folkesson och linjemontören Linus Magnusson på plats i Roslagen där de hjälper Vattenfall elnätet. Foto: Privat
Träden har fallit som ett plockepinn och påminner om Gudrun. Foto: linus Magnusson
Linus Magnusson kommer att stanna i Mellansverige till söndag.Foto: Privat
Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons