Annons

Fortsatt häktad efter sprängdåd

Hässleholm Den 21-årige man som misstänks för sprängdådet på Hässleholms tekniska skola kommer att sitta fortsatt häktad månaden ut.
Hässleholm • Publicerad 18 januari 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Kristina Höjendal/Arkiv
Foto: Kristina Höjendal/Arkiv

Det var strax före jul som en sprängning ägde rum i källarplanet på Tekniska skolan i Hässleholm. Händelsen, där lyckligtvis ingen kom till skada, ledde till ett stort polispådrag och i början befarade man att det kunde röra sig om ett terrorbrott.

I samband med händelsen greps den 21-årige mannen som påstod att det bara handlade om ”smällare”. Han stannade också kvar på platsen där han väntade på att bli gripen.

Annons

21-åringen misstänks på sannolika skäl för allmänfarlig ödeläggelse. Han har genomgått en så kallad paragraf 7-undersökning som visar att han kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning när han genomförde sprängningen. Detta kan innebära att om han fälls så kan en rättspsykiatrisk undersökning bli aktuell.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons