Annons

Vinslöv gjorde vad de skulle mot Warta

Sport • Publicerad 19 januari 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Simon Bengtsson vill upp i allsvenskan.   Foto: Stefan Sandström
Simon Bengtsson vill upp i allsvenskan. Foto: Stefan Sandström

Trelagsracet i handbollsettan. Medan Ankaret vann seriefinalen hemma mot Kärra med tre mål fick Vinslöv en enkel resa mot Warta, men tränaren Peter ”Cassa” Jönsson var inte helt nöjd trots 40–30.

– Jag tycker de får lite för många och enkla mål i sitt sju-sex-spel. Sen håller vi inte oss till planen framåt hela tiden, säger han.

Annons

Men någon fara för segern var det aldrig. Gästerna hängde med halva den första halvleken och hade faktiskt ledningen med 10–9 efter 13.30, men sedan kom rycket som avgjorde matchen.

Vinslöv tätade till sitt försvarsspel och framåt gjorde de mål lite när de ville. Framför allt hade Björn Lidén van Riessen lekstuga andra halvan av första halvlek, och hittade rätt inte mindre än sex gånger då.

– Gör vi bara som vi ska så flyter det på. Ibland blir det lite att spelarna tar egna beslut, men i dag gick det ju bra, säger ”Cassa” om första halvlek som slutade 22–15 i Vinslövs favör.

Allt kan förstås hända, men att Warta skulle vända på matchen fanns det nog ingen som trodde. Inte de själva heller verkade det som, för i andra halvlek saknades de riktiga satsningarna och det blev ingen kamp av det.

– Visst det är en match vi ska vinna, men det är inte alltid så lätt att bara gå ut och göra det, säger ”Cassa”.

Istället var den stora frågan i andra halvlek om Vinslövs målvakt Simon Bengtsson skulle lyckas göra mål. Warta satsade nämligen på att spela sju mot sex i sitt anfallsspel vilket gav Vinslöv flera möjligheter att sätta bollen i öppet mål från egen planhalva.

Viktor Rundqvist, Ludwig Rosenberg och Björn Lidén van Riessen lyckades med det, men Simon Bengtsson gick bet. En gång missade han precis målet och två gånger träffade han stolpen.

– Han får väl träna lite mer helt enkelt. Men jag skulle inte bli förvånad om han sätter tio av tio på träning, säger ”Cassa” och skrattar.

Den enkla segern hade också det goda med sig att ”Cassa” kunde lufta nästan alla spelarna, och Elias Holmström spelade nästan bara försvar andra halvan av matchen.

– Jag försökte köra runt på folket, ändå är vi två borta i dag (Emil Schuster och Albert Cervin, reds anm.). Det är Ludde och Björn som får gå lite tungt, men förhoppningsvis kan de få vila lite när de andra är tillbaka, säger Peter ”Cassa” Jönsson vars lag nu klättrat upp på andra plats i tabellen.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons