Islossning för OIK

Sport Efter två förluster på hemmais bärgade Teeu Elomos grabbar första segern inför hemmasupportrarna i Alltrean. Det blev 9–2 mot Virserum.
Sport • Publicerad 20 januari 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Matthew Anders. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Osby IK bärgade en efterlängtad seger på hemmaplan då man vann mot Virserum. Efter två tunga förluster på hemmais i serieinledningen varvat med poänggivande insatser på bortaplan var det viktigt för de rödgula att få visa styrka i sin hemmaborg.

Första perioden blev en målrik tillställning och Osby visade att man skulle bli svårslagna. Två tidiga mål genom William Laporte och Jacob Dreberg gav en känsla att det nästan gick för lätt.

Gästerna från Småland kom genast tillbaka genom 2–1 innan de 243 åskådarna bjöds på ryskt hockeygodis signerat bröderna Lomakin. Ett klapp-klapp-spel av klassiskt märke och 3–1 var ett faktum.

Mot slutet av perioden gjorde lagen varsitt mål vilket gav 4–2 när de första 20 minuterna var spelade. Daniel Petersson blev siste målskytt för OIK.

– Vi är duktiga offensivt men vi får inte glömma defensiven, konstaterade Elomo

Med första periodens målexplosion i minne var det inte så konstigt att båda lagens tränare valde att prioritera defensiven. Period två kommer inte att minnas som skönspelets period men Osby var det lag som var närmast att få nätkänning.

5–2 kom helt logiskt då Anton Erlandsson hittade rätt med ett snärtigt skott från blålinjen. Periodens enda mål var väldigt viktigt då matchen på allvar stod och vägde.

I sista perioden fick Osby tidig utdelning då Jan Bittner gjorde matchavgörande 6-2 och det satte sin prägel på resterande del matchen. Det var proppen ur för hemmalaget och bortalaget gav slaget förlorat.

9-2 slutade målkalaset sedan Yuri Lomakin, Matthew Anders och slutligen Jakob Ryman nätat i hemmafavör.

–Hela laget gör det bra och vi får goda besked från alla formationer, berömde Teemu Elomo

Framträdande i hemmalaget var Matthew Anders som för dagen lämnat sin centerplats för att hjälpa till i defensiven på backplats. Amerikanen visade prov på ett stort spelsinne, skarp skridskoåkning och gav ett välbehövligt lugn till försvaret.