Annons

Sösdalaeleverna bussas till simundervisningen

Sösdala Tyrs Hov och Qpoolen. Det blir de nya platserna för elever i Sösdala att lära sig simma.
Hässleholm • Publicerad 21 januari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Sedan politikerna har sagt nej till fortsatt drift av simhallen i Sösdala, har skolorna fått hitta på nya lösningar för eleverna som går på Lejonskolan, Tormestorps skola samt Vannarödsskolan.

För de två förstnämnda skolorna, F-5, blir Tyrs Hov nya platsen för simtillfällen. Det blir årskurs två som vid åtta tillfällen kan besöka badet i Tyringe, där det också ska finnas simlärare, enligt biträdande rektor Håkan Andersson.

Annons

[contentcards url="https://www.nsk.se/2018/12/05/ett-sista-halmstra-for-att-radda-simhallen/" one_line="true"]

Eleverna på Vannarödsskolan. årkurserna 6-9, ska bussas till Qpoolen i Hässleholm under vårterminen. Det utlovas två tillfällen per termin och klass.

[contentcards url="https://www.nsk.se/2018/12/06/alliansens-budget-vann-med-en-rost/" one_line="true"]

Klubbens ordförande Camilla Persson menar dock att klubben riskerar att tvingas lägga ner eftersom körsträckan för de som ska träna i Tyrs Hov blir väldigt lång, jämfört med då simmarna höll till i Sösdala simhall.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons