Annons

Två succésagor knockade juryn

Norra Skåne-pokalen Hur har Röke IBK:s damlag kunnat ta sig hela vägen till allsvenskan?
Publicerad 21 januari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021

Hur har Röke IBK:s damlag kunnat ta sig hela vägen till allsvenskan? Jag letade efter de sensationella detaljerna, de revolutionerande satsningarna och de magiska tillfälligheterna i svaret på den frågan. Men när jag tittar på lagets framgångsresa kommer jag fram till att det är kontinuitet, glädje, målmedvetenhet och hårt jobb – plus lite nödvändigt flyt – som har tagit laget till eliten.

Annons

I sportens vida värld är det som bekant ofta pengarna som styr och utövarna känns ibland mer som individuella varumärken än som lagspelare med en kärlek till sin idrott som främsta drivkraft. Därför är det så befriande att det åtminstone här i vårt lilla hörn av världen finns plats för framgångshistorier som den om Röke IBK:s damlag. Med förhållandevis små medel byggde klubben ett Lag. En mix av egenfostrade talanger spetsad med klasspelare från närområdet. Kvaliteten i laget har vässats tålmodigt med Rickard Träff vid rodret.

Med tre starka femmor, kryddade med indivuduell skicklighet i form av bland annat målvakten Emelie Persson och skyttedrottningarna Marika Bengtsson och Frida Gustafsson, plöjde Röke igenom division 1-serien och förlorade bara en (!!!) match i serien. Lagom till kvalet var klubb-ikonen Anna Gunnarsson tillbaka i laget efter barnafödande och tillförde ovärderlig rutin.

För åtta år sedan bärgade Jenny Wegner sin första Norra Skåne-pokal. Nu är det Cajsa Wegners tur att kliva fram i rampljuset.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons