Här flödar kunskapen om den ädla drycken
Ett glas jäst druvsaft? Hur låter det? Nja, så där kan man tycka. Ett glas rött vin med smak av björnbär, vanilj, hallon eller örter? Betydligt bättre, eller hur?
– Vi har som mission att öka kunskapen om vin under trivsamma förhållanden, berättar Magnus Rosdahl som är vice ordförande i Munskänkarna i Hässleholm.
Områden, druvor, jordmån och kvalitet redovisas och pennorna raspar mot blocken.
Först ut är två vita viner, ett från Spanien och ett från Portugal.
– Det här luktar dill, konstaterar Stefan Jormelius och Ola Snygg.
Sist provas ett spanskt och ett portugisiskt rött vin innehållande olika druvor.
En uppgift som nästan förskräcker. Om man nu känner att provet är övermäktigt kan man nöja sig med att bara delta i kursen och strunta i äran.
I flera länder dricker man mycket av det lokala vinet, men enligt Magnus Rosdahl får vi svenskar rikta blicken ut över världen och skaffa oss favoriter från andra länder.