Annons

Upplevelsecenter i tomma butikslokaler

Malmö Nu byggs sex olika koncept på andra våningen i köpcentrumet Entré
Malmö • Publicerad 24 januari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Bakom alla satsningarna står företaget Entre-tainment. Roger Andersson är delägare och ansvarig på plats för den nya jättesatsningen som ska breda ut sig på cirka 5 000 kvadratmeter bestående av: Glow golf (äventyrsminigolf i ett mörkt rum med pirattema), Laser zone (laserbana med rökmaskiner, ultraviolett ljus och tema från Rymdimperiet slår tillbaka) samt tapas- och boulebaren La Taverna med 200 sittplatser

Vidare byggs här ministaden Mini city där barnen kan aktivera sig själv eller bli aktiverade, regnskogs och dinosaurierestaurangen T Rex med en gigantisk lekyta på 1 000 kvadratmeter, VR Exit med escape rooms och Virtuell verklighet.

Annons

– Vi skrev kontrakt i våras och började bygga i september, berättar Roger Andersson.

Med närheten till kommunikationer vid Värnhemstorget, nyöppnade Malmöpendeln och ett stort p-hus i källaren hoppas Entre-tainment kunna locka tusentals personer hit en lördag. Varje aktivitet drivs för sig själv men har Entre-tainment som gemensam ägare.

Sedan sommaren 2017 äger det Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon hela köpcentrumet. Företagets ambition har hela tiden varit att inte försöka fylla hela Entré med butiker igen.

– Nu fyller vi Entré med något nytt, konstaterar Roger Andersson. Att kliva in här ska kännas litet som en flykt från vardagen. Fritiden är värdefull för folk och ska också vara meningsfull.

Annons

De olika eventen passar olika åldrar och målgrupper. I avdelningen med glow golf har inte jättebläckfisken kommit på plats än.

Intill finns så kallade escape rooms. Här sätter man på sig ett par virtuella glasögon och sedan får besökarna lösa uppgifter för att kunna ta sig ut.

Vilken aktivitet är du själv mest sugen på att prova?

Roger Andersson har arbetat inom restaurang och eventbranschen i större delen av sitt liv.

Annons

bild 1/7
Minigolf i mörker som i den här varianten heter glowgolf.
Roger Andersson i en regnskogsinspirerad restaurang.
Tomma butiksytor håller på att byggas om och förvandlas till helt nya inomhusmiljöer. Roger Andersson vill att det ska kännas som en flykt från vardagen att gå in i de olika miljöerna och prova på aktiviteterna eller bara äta en bit mat.
Här skapas en spansk taverna med boulebanor.
Roger Andersson vill att det ska kännas som en flykt från vardagen att gå in i de olika miljöerna och prova på aktiviteterna eller bara äta en bit mat.
Det blir 5 000 kvadratmeter upplevelser.
Bakom väggarna pågår förberedelserna för fullt.
Minigolf i mörker som i den här varianten heter glowgolf.
Roger Andersson i en regnskogsinspirerad restaurang.
Elisabeth SandbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons