Annons

Förskola får inte öka antalet barn

Osby • Publicerad 29 januari 2019 • Uppdaterad 30 november 2021

Prästgårdens förskola har ansökt hos Osby kommun om att tillfälligt få lov att utöka antalet platser från 40 till 43 barn.

Ökningen skulle gälla från och med den 1 april till och med höstterminens start, då förskolan redan beviljats tillstånd för att ta emot 45 barn. Enligt ansökan skulle den tillfälliga ökningen utgöras av barn som redan har syskon på förskolan.

Annons

Barn- och utbildningsnämnden har dock, efter förvaltningens förslag, valt att inte godkänna Prästgårdens ansökan.

– Det är på grund av det ekonomiska läget. Annars är förskolan en väldigt god samarbetspartner till den kommunala verksamheten, säger nämndens ordförande Lars-Anton Ivarsson (M).

Enligt förvaltningens beräkning skulle den tillfälliga utökningen av platser kosta barn- och utbildningsförvaltningen cirka 10 500 kronor per barn och månad.

Sett till hela perioden skulle det innebära en ökad kostnad med cirka 124 000 kronor.

Lars-Anton Ivarsson hänvisar till att det i nuläget finns plats för barn i de kommunala förskolorna samt att en höjning från 40 till 45 barn redan beviljats Prästgårdens förskola från och med höstterminen.

– 124 000 kronor blir för mycket i det läget vi befinner oss i, konstaterar han.

Prästgårdens förskola har bedrivit sin verksamhet sedan 2015.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons