Annons

Hebbe Sisters och Duo Sentire

HÄSSLEHOLM På lördag blir det en konsert som rymmer det mesta i Hässleholms kyrka: sång, musik, dans och poesi.
Hässleholm • Publicerad 29 januari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

På lördag blir det en konsert som rymmer det mesta i Hässleholms kyrka: sång, musik, dans och poesi. För denna svarar en musikalisk familj som består av pappa Lars-Inge Bjärlestam, som är född i Hässleholm, mamma Ulrika Hebbe och deras tre döttrar Emelie, Josefine och Maria Hebbe. Som The Hebbe Sisters har denna trio, som har en förkärlek för swingmusik men som även har andra genrer på repertoaren, kunnat ses i såväl Allsång på Skansen som Bingolotto.

Lars-Inge Bjärlestam, som spelar violincello och Ulrika Hebbe, som spelar piano, har som Duo Sentire representerat Sverige i flera internationella festivaler och turnerat i flera världsdelar. Duon har uppmärksammats för sitt samspel, temperament, spelglädje och förmågan att sudda ut musikaliska gränser.

Annons

Tillsammans har familjen släppt två skivor: En strålande jul (2016) och På vår blomstrande äng (2017) och turnerat i Schweiz.

I konserten på lördag, som är klockan 15, blir det musik av bland annat Mozart, Chopin och Piazolla.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons