Annons

Knarktillslaget: Polisen utesluter inte medhjälpare

Hässleholm • Publicerad 30 januari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var under tisdagen som polisen slog till mot en cannabisfabrik ett par mil utanför Hässleholm, vilket vår tidning var först att berätta om. En kraftig lukt av cannabis från den fabriksliknande byggnaden väckte misstankar hos den lokala polisens särskilda fokusgrupp. Vid tillslaget möttes patrullen av ett hav av över 350 cannabisplantor i lokalerna där en mycket påkostad automatiserad odlingsanläggning hade installerats.

Under onsdagen hålls förhör med den man i 40-årsåldern som greps på platsen i samband med tillslaget. Misstanken gäller i dagsläget grovt narkotikabrott gällande framställan, innehav och bruk. Polisen utesluter inte att fler personer är inblandade.

Annons

– Mängden talar emot att det är för eget bruk. Då finns där en marknad man kan ha sökt kontakt med och det kan finnas en beställare och utifrån det får vi se hur långt vi kan komma, säger Mikael Persson, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Mannen sitter för närvarande anhållen.

Förundersökningsledare är åklagare Malin Paulsson som tilldelats fallet. Efter dagens förhör väntar inom kort häktningsförhandlingar.

– Han måste vara begärd häktad innan fredag klockan tolv, säger Malin Paulsson.

Är det sannolikt att så blir fallet?

– Det är ganska troligt utifrån brottsrubriceringen, men det finns mycket som kan ändras.

Det rör sig om en stor odlingsanläggning. En person greps på platsen, misstänker ni att fler är inblandade?

– Det kan jag inte kommentera på något vis.

Finns det något mer du kan säga om det fortsatta utredningsarbetet?

– Nej, det kan jag tyvärr inte.

bild 1/2
Åklagare Malin Paulsson. ARKIVBILD
När polisen gjorde sitt tillslag i januari fann den en påkostad anläggning, där cannabisplantorna frodades. Foto: Stefan Sandström/arkiv
Åklagare Malin Paulsson. ARKIVBILD
När polisen gjorde sitt tillslag i januari fann den en påkostad anläggning, där cannabisplantorna frodades. Foto: Stefan Sandström/arkiv
Adrian Ericson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons