Annons

Tung förlust för Osby i Trelleborg

Sport • Publicerad 31 januari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Med fyra segrar i ryggen reste Osby IK till Söderslätt på torsdagskvällen för att ta sig an erkänt starka Trelleborg Vikings. Det innebar inte bara en duell i det absoluta toppskiktet av alltrean utan också en kraftmätning inför kommande kval till division två där båda lagen kommer vara inblandade på ett eller annat sätt. Göingegänget var väldigt revanschsugna efter nederlaget i Osby före jul då man nollades av sydskåningarna.

Period ett började något trevande i alla fall målmässigt och det dröjde ända till en kvart in på matchen innan första målet tillverkades, då av hemmalaget. Osby var inte sena att utjämna och det var William Laporte som fick nätkänning. Trelleborg kostade dessutom på sig att missa en straff och 1–1 stod sig perioden ut.

Annons

I den andra periodens början fick bortalaget ett powerplay men istället var Trelleborg ofina nog att ta ledningen då man kontrade in 2–1. Åter kvitterade Osby nästan direkt då Jacob Dreberg förpassade pucken i nät. Ny ledning kom för hemmalaget med fem minuter kvar av mellanronden då Osby precis klarat av en utvisning. Minuten senare dubblerades ledningen och således krävdes en rejäl uppryckning målmässigt av OIK i slutperioden för att få med sig poäng.

– Vi jobbar hårt för våra mål medan de får sina lite väl enkelt, avslutar Holmgren som var särskilt nöjd med Mattew Anders insats.

Trelleborgs var åter svårt att knäcka när Osby satsade alla styrkor framåt under den avslutande akten. Det underlättade inte heller när man drog på sig flertalet utvisningar som gjorde det svårare att komma närmare i målprotokollet. 5–2 stängde matchen helt sedan Osby tagit ut målvakten.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons