Tredje perioden blev ödesdiger för Tyringe

ishockey Stod emot pressen i två perioder.
Sport • Publicerad 1 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Tyringe SoSS inledde helgmatchandet med hemmamatch mot HC Dalen.

Dalen inledde matchen klart bäst och bortalaget surrade flitigt kring Tyringes målbur nästan omgående.

Även om det var Dalen som styrde spelet i första perioden var Tyringe inte alls ofarligt då man väl kom in i anfallszon.

Period två började med chanser åt båda hållen. Nyss nämnda Strandberg fortsatte att storspela och bortalagets dito, David Elmgren, visade också mycket hög klass. På en kontring efter halva matchen prickade Tyringes Andreas Anarp stolpen och det var periodens klart bästa chans. Dalen var fortsatt spelförande men självförtroendet växte hos de blåröda ju längre tiden gick och man skapade betydligt mer än i första perioden. Föreställningen var alltså fortsatt mållös och helt öppen inför den sista tredjedelen.

Nästan omgående i period tre svarade gästerna för ett krigarmål då Kristoffer Pihlqvist fick pucken i nät från nära håll. Hemmalaget tvingades genast att jaga kvittering men det var gästerna som utökade ledningen först i boxplay och sedan med en man mer på isen. 0–4 kom av bara farten då tidigare Tyringespelaren Kalle Hult var skoningslös.

bild 1/2
Tyringes målvakt Joakim Strandberg höll tätt i två perioder. Ironiskt nog var Tyringe närmast i skottstatistiken just i tredje. Foto: Stefan Sandström
Emil Backman lämnar Tyringe för Hanhals. Foto: Stefan Sandström/ARKIV
Tyringes målvakt Joakim Strandberg höll tätt i två perioder. Ironiskt nog var Tyringe närmast i skottstatistiken just i tredje. Foto: Stefan Sandström
Emil Backman lämnar Tyringe för Hanhals. Foto: Stefan Sandström/ARKIV
Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.