Två mål av Markstedt i Vittsjös årspremiär

fotboll Fortsätter att måla efter speluppehållet
Sport • Publicerad 3 februari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Clara Markstedt fortsätter att göra mål för sitt Vittsjö.FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Clara Markstedt fortsätter att göra mål för sitt Vittsjö.FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Redan innan matchen var det klart att Leandra Smeda (inte fått klart med visum), Tove Almqvist (halsmandeloperation), Emma Lund (fotskada) eller Alexandra Benediktsson (baksida lår). På matchdagen tillkom även Nellie Persson som blivit förkyld. Almqvist och Persson var dock med på bänken. På grund av detta hade Vittsjö lånat in de bägge Lörbyspelarna Ebba Rosengren och Maja Lundgren.

Rosengård, som bara saknade Nathalie Björn av sina landslagsstjärnor, dominerade från start men trots det var det Vittsjö som gjorde matchens första mål i den 13:e minuten. Summer Green slog ett snyggt inlägg som Clara Markstedt nickade bakom Rosengårds landslagsmålvakt Zecira Musovic.

Trots det var det Malmölaget som gjorde nästa mål i matchen efter en halvtimmes spel. Anja Mittag skruvade in en frispark i det bortre hörnet.

– Markstedts målaptit från i höstas håller i sig, påpekar Vittsjötränare.

– Försvarsspelat satt som en smäck då vi låg bra i positionerna. Jag vill ge ett plus till alla i laget.

Fakta:

Vittsjö lag:

Ersättare: Sabrina D’Angelo (46), Nellie Persson, Tove Almqvist, Paulina Nyström (60), Ebba Rosengren och Maja Lundgren.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.