Tåget mot Malmö stod stilla i Ballingslöv och hundratals människor fick lämna tåget och vänta på besked. Bussar, taxibilar och privatchaufförer dök upp för att undsätta resenärerna. Foto: Helén Fingalsson

Gör nytta för tågen här och nu

Vi var några stycken som skulle se på film i Kristianstad på fredagseftermiddagen. Fler kamrater skulle ansluta i Kristianstad. Efter lite diskussion så bestämde vi oss för att ta tåget från Tyringe, det var bekvämt och skulle komma fram i lagom tid.
Färden gick bra till Hässleholm. Där var det full kaos, signalfel och tågen inställda. Folk sprang omkring och sökte information, många hade, som vi, troligen en tid de skulle passa. Långa köer i väntan på buss, säkert många som skulle hem efter arbetet.

Vi kom på en buss, med en mycket stressad förare, som gick till Kristianstad och vi hann i tid.
Varför hålla på med att planera för höghastighetståg för några få när de flesta vill veta att de kommer fram i rimlig tid på ett tillförlitligt sätt! Vad gör det att komma några minuter tidigare till Stockholm om man måste vänta i timmar på grund av spårfel, signalfel med mera i Hässleholm! Satsa i stället på att nuvarande tåg och spår fungerar.
Förr kom man säkert fram med tåg, nu måste man ta bilen eller ta tidigare tåg om man har en tid att passa.
Om man ska till flyget i Kastrup är det säkrare att boka ett hotellrum där och åka dagen innan.
I Hässleholm sitter ett tiotal kommunanställda och planerar för höghastighetståg. Låt dessa personer i stället ta fram detaljplaner och annat som är till nytta för oss som bor här.

BAF, GZ, IB