Politiker och hemligheter

Det är upp- och nervända världen i svensk politik just nu. Hur har det blivit så genomruttet? Socialdemokraterna slår på arbetare och pensionärer. Moderaterna vill gänga sig med Miljöpartiet och alla partier utom Socialdemokraterna vilkas politik man har anammat. Alliansen är kvar fastän den är död. Men Björklund menar att liket tittar. Och han och Miljöpartiet bestämmer, fast de knappt skulle få några som röstade på dem om det blev extraval.

Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister, denna ampra sossemadam, säger att det är skönt att slippa bestämma. Detta säger hon utan att rodna nämnvärt.
En annan Johansson, Morgan, intervjuas i tv-programmet Agenda om svängningar i den socialdemokratiska invandringspolitiken. Han ljuger, slirar på sanningen och svarar inte på frågor. Han måste väl ända ha gått ut och kräkt efteråt.

Det talas vitt och brett om demokratins förfall. Demokrati, betyder att folkets representanter i riksdagen skall bestämma. Och öppenhet är ett annat av dess kännetecken. Vad Löfven, Annie Lööf och Jonas Sjöstedt kom överens om i en garderob med stängda dörrar skall inte styra landets politik. Och den lågmälde Jonas Sjöstedt är en man att misstro. Han hade glömt vad som stod i hans minnesanteckningar eller om han hade gjort några.
Det som styr medlemmarna i januariöverenskommelsen är hat mot Sverigedemokraterna och inte Sveriges bästa. Sverige är på väg mot botten i demokratiligan i Europa, när ett valresultat är den stora fienden. Tack för ordet!

Sanningen är svår att höra

Dagens fråga

Tror du att vårvädret håller i sig tills sommaren?

Loading ... Loading ...