Polisens kriminaltekniker på plats vid en fastighet utanför Hammenhög efter ett larm om en explosion och en brand. Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: Sif Westberg
Foto: Sif Westberg
Foto: Sif Westberg
Foto: Sif Westberg
Foto: Johan Nilsson/TT

Man död efter brand i uthus

Simrishamn Vid tio-tiden på tisdagsförmiddagen kom larmet om att en explosion skulle ha inträffat inomhus i Vallby på Österlen. När räddningstjänst, ambulans och polis anlände visade det sig att det var ett uthus som brunnit och i anslutning till det fann man en död man.

Enligt Ewa-Gun Westford, pressinformatör vid Skånepolisen hittades mannen i anslutning till, men inte inne i, uthuset.
– Vi har undersökt platsen tillsammans med räddningstjänsten och kan inte se några indikationer på att något har exploderat, och det finns inte heller något som brinner, sa pressinformatör Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Brottsplatsen var fortfarande avspärrad vid fem-tiden på eftermiddagen. Foto: Sif Westberg.

Strax före klockan tre meddelade polisen att en man gripits misstänkt för mord. Mannen anhölls kort därpå.
– Mannen greps inte i anslutning till brottsplatsen utan på en annan adress, sa Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Polisen är mycket förtegna när det gäller omständigheterna kring mordet.
Man vill inte berätta om den avlidne mannen var död redan när man anträffade honom, hur han bragts om livet eller i vilken ålder han är. När det gäller den misstänkte gärningsmannen säger man bara att det rör sig om en vuxen man.

Insatsstyrkan grep en misstänkt man i Järrestad. Foto: Mikael Nilsson.

Mannen greps av tungt beväpnad polis.
Polisens insatsstyrka hade, enligt uppgift, legat och spanat på adressen ett bra tag innan man fick klartecken att gripa honom.
Mannen visiterades utanför sitt hem innan han vid halv tre-tiden sattes i en polisbil och kördes till polishuset i Ystad där han efter mycket kort tid anhölls.

Foto: Sif Westberg