Annons

Okänd man flyttade in hos dement 74-åring

Malmö Misstänks ha lurat honom på 300 000 – tog hans katt.
Malmö • Publicerad 5 februari 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
29-åringen tar ut pengar med 74-åringens kort. Foto: Polisen
29-åringen tar ut pengar med 74-åringens kort. Foto: Polisen

Mannen avslöjades när hemtjänsten försökte att ta sig in i 74-åringens lägenhet. Eftersom den var låst med sjutillhållarlåset kunde personalen inte komma in.

Annons

Bedrägeriet – mannen erkänner att han handlat för stora summor på 74-åringens kort – inleddes i slutet av förra året. Då drabbades den 74-årige mannen av en stroke.

Först när han låst in 74-åringen slog de larm till polisen. Eftersom 29-åringen uppgett olika namn, och sagt att han både var kusin och son till den äldre mannen, förstod de att han var en bedragare. Då kunde mannen också gripas.

Annons

29-åringen erkänner att han använt mannens kort till stora inköp. Bilder från butiker visar hur han både ensam och tillsammans med sin före detta sambo och deras gemensamma barn gör stora inköp i olika butiker, bland annat mat, möbler och bilar. Mannen säger att han står för vad han gjort, och att han förtjänar fängelse.

Stefan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons