Sibbhultsverken varslar 20 anställda

Sibbhultsverken AB varslar 20 personer om uppsägning på grund av arbetsbrist. Stora investeringar i effektivare maskiner och automationslösningar i kombination med en utplanande orderingång uppges vara anledningen.

På tisdagen meddelade Sibbhultsverken AB, som har runt 160 anställda, att 20 personer varslats om uppsägning. Det handlar enbart om produktionspersonal.
Roger Nordblad, vd på Sibbhultsverken, säger att det är beklagligt att personal drabbas, men att åtgärden är nödvändig för att företaget som svensk underleverantör ska kunna fortsätta vara en stark aktör i internationell konkurrens.
– Jag skulle gärna behålla alla 20, de är väldigt duktiga. Så det är tråkigt, men vi måste säkerställa verksamheten framöver, säger han.

Sibbhultsverken har de senaste åren investerat stora summor i automation och effektivisering för att kunna möta de höga kraven inom fordonsindustrin.
– Under två och ett halvt år har det investerats 85 miljoner kronor. Vi har en seriös ägare som tror på vår verksamhet. Jag tror inte det är många företag i nordöstra Skåne som investerat 85 miljoner, så det är ju ett tydligt tecken på att man tror på verksamheten och att verksamheten har en framtid här i Sibbhult, säger Nordblad.

Nordblad säger vidare att det inte handlar om någon nämnvärd ordernedgång, däremot en utplaning.
Varslet berör personal inom IF Metalls avtalsområde och förhandlingar med den lokala fackliga organisationen inleddes på tisdagen.

FAKTA
Sibbhultsverken AB ingår i Sibbhultsverken Group AB. Vd är Roger Nordblad och koncernchef för Sibbhultsverken Group AB är Lars Dahl.
Företaget är beläget på Färe industricenter i Sibbhult och utför fleroperationsbearbetning av geometriskt komplicerade metallkomponenter som ska möta de högt ställda kraven inom fordonsindustrin. Huvudmarknaden är Europa, men företaget har även betydande export till Sydamerika.