Felaktig bild av afghanerna

SD driver en kampanj som riktar sig direkt mot invandrare och asylsökande som kom till Sverige 2015.
SD har ingen korrekt bild av exempelvis människor med afghanskt ursprung.
Dessa kommer i många fall ifrån Iran, där de bott som flyktingar under många år, men som har levt under svåra förhållanden på grund av diskriminering och starkt begränsade rättigheter.
Oftast har de inga pass eller andra ID-handlingar och inte heller exakta datum när de är födda.- Därför är det enkelt för SD och Migrationsverket MV att skuldbelägga dem och för MV att döma till utvisning.

Det enda land som MV kan utvisa dem till är Afghanistan. Detta beroende av ett avtal mellan Sverige och Afghanistan, som ligger till grund för alla utvisningar dit.
Läget i Afghanistan är mycket förvärrat sedan 2015. Krigstillstånd och terror råder hela tiden mellan regeringstrogna och talibaner.
Och civila, sjukhus, skolor, moskéer är mål för terrorbombningar, med barn och civila som offer.
För kännedom till alla invandrarfientliga i Sverige, kan meddelas att utvisning pågår hela tiden och där ofta så kallade ”dolda” avvisningar, där allmänheten inte har insyn, äger rum.
Många tas i Förvar och kan där hållas upp till ett år, vanligast 3-6 månader innan deportation verkställs.
Detta gäller icke kriminella personer. Detta kan gälla unga eller till och med familjer med minderåriga barn.
En förvarsplats kostar tusentals kronor per dygn.
Flygresor med chartrade plan kostar massor av energi och pengar. Vid varje resa följer flera personer från polis och även sjukvårdspersonal, med i planet! – Detta för att ”lugna” oroliga individer som inte frivilligt reser till krigslandet Afghanistan och kanske aldrig har varit där.

Jag har haft förmånen att följa cirka 15 personer närmare, under deras integrering och vistelse i Hässleholms kommun.
Alla har varit under 18 år när de kom 2015.
Jag har sett dem utvecklas från tonåringar, till unga män och kvinnor och alla beskyllningar, att de ljugit om sin ålder, har ingen grund.
Menar SD verkligen att alla gamla oförrätter skall straffas av kommun och domstolar i efterhand?
Då ligger många ”risigt till”! Tycker att politiker och samhället skall vara tacksamma att dessa unga vill fortsätta att utbilda sig till busschaufför, undersköterskor, bagare, lärare och andra hantverksyrken som kommer att vara bristyrken inom en snar framtid.

Alla kommer att behövas!
De flesta som ansågs vara under 18 år när de kom 2015-2016 genomgick en undersökning, Medicinsk Åldersbedömning MÅB. Metoderna har hårt kritiserats och döms ut av läkare och annan expertis på området.
Avslutningsvis en efterlysning av rum till studerande på gymnasieskolor i Hässleholms kommun. Ungdomar som är ordentliga, ickerökare, ansvarstagande men som tyvärr blir hemlösa efter att MV stänger sina boende i kommunen.
MV avvecklar fler och fler boende och kommunen har ansvar för sina kommuninnevånare! Tacksam för positivt svar. Tidningen har mitt mobilnummer.

Volontär, pensionär och medmänniska