Annons

Med skivkontrakt i handen

OSBY Musikern Anders Ohlsson från Osby får draghjälp av belgisk dj.
Osby • Publicerad 6 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Anders Ohlsson, med artistnamnet Andy Falck, är 53 år och sjukpensionär (han har asperger med inslag av borderline och autism). Han är född och uppvuxen i Hässleholm, men bor sedan flera år tillbaka i Osby.

Hans musikintresse föddes av en slump.

Annons

– Jag började med musik när jag var fem år. Jag var ute och cyklade och trillade. Jag gick till närmaste hus och knackade på för att fråga om jag kunde få ett plåster till skrapsåren. Mannen som bodde i huset hade ett piano och han frågade om jag ville prova. Det villa jag och han lärde mig spela Kalle Johansson. Sedan dess har jag alltid hållit på med musik, berättar Anders.

I Hässleholm spelade han keyboard i en rad olika coverband, bland annat Eminent Q.

Nu kör han solo under namnet Andy Falck.

– Jag har 25 låtar på soundcloud och en belgisk dj som heter Jurgen De Nooze, med artistnamnet Ocean’s Deep, hörde mina låtar där och gillade dem. Han kontaktade mig och frågade om han fick mixa om en av dem, sätta sin touch på den, berättar Anders.

Anders tände på idén och via Jurgen De Nooze fick belgiska skivbolaget Wildcraft Studio upp ögonen för Anders och erbjöd honom ett skivkontrakt, som Osbymusikern nu har signerat.

Anders låt Absolutely Fabulous, remixad av Ocean’s Deep, kommer att släppas av Wildcraft Studio på över 40 streamingtjänster – inklusive Spotify och Itunes – den 17 februari.

– Absolutely Fabulous är en hyllning till tv-serien med samma namn, fast på svenska heter den ju Helt Hysteriskt, berättar Anders.

Hur skulle du beskriva din musik?

– Det är ju elektronisk dansmusik. House, techno.

Vad betyder det att ha signerat ett skivkontrakt?

Annons

– Jag är väldigt stolt och glad. Jag var mobbad i skolan, så det känns lite som en revansch. Jag har lärt mig att man måste vara sin egen lyckas smed och att man inte ska bry sig om jantelagen. Det finns jättemånga duktiga musiker i Osby, men många är nog lite rädda för att ta för sig.

– Ekonomiskt hoppas jag att jag kan dryga ut pensionen lite.

I dagsläget är det inte aktuellt att ge sig ut och spela live.

– Det kräver mycket prylar, mycket pengar och mycket material. Men skulle det bli möjligt längre fram är jag absolut öppen för det. Och jag spelar gärna på privata fester, säger Anders.

bild 1/2
Anders Ohlsson, musiker, Osby.
Anders Ohlsson, musiker, Osby.
Anders Ohlsson, musiker, Osby.
Anders Ohlsson, musiker, Osby.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons