Mer grön kärnkraft behövs

Och så lite fakta om kärnkraft för omväxlings skull.
IPCC (FN) skriver att för att uppnå Parisavtalets mål om högst 1,5 graders temperaturhöjning så behöver kärnkraften i världen byggas ut med 100-200 procent. kärnkraften producerar 0 procent CO2 under produktion, gruvbrytning med mera producerar något lite.

Jämfört med andra kraftslag släpper kärnkraft ut minst av alla kraftslag även mindre än sol och vind, beroende på kärnkraftens överlägsna resurs effektivitet. När det gäller användning av stål, betong, koppar, använd areal med mera räknat på kilowattimme så slår kärnkraft alla kraftslag med hästlängder.

När IPCC, Bill Gates med flera föreslår att världen skall storsatsa på kärnkraft för klimatets skull så blir den gröna sidan väldigt upprörd, i avsaknad av argument så hittar man på fantasier om att framtida eventuella kärnvapenkrig beror på dagens fredliga kärnkraft. Vi har bara haft ett kärnvapenkrig och då fanns inte kärnkraft för elproduktion.

Miljövän

Dagens fråga

Tror du att vårvädret håller i sig tills sommaren?

Loading ... Loading ...