STCC i konkurs – men drivs vidare

MOTORSPORT STCC AB, som har arrangerat Sveriges största racingserie ända sedan1996, lämnade på onsdagen in en konkursansökan vid Nacka tingsrätt.
Brink Motorsport i Eslöv är ett av de mest hårdsatsande teamen i årets tävlingsserie.

Tanken är dock att årets tävlingsserie i Skandinavien ska köras enligt ordinarie schema. Ett nytt samarbete har skapats mellan Svenska Bilsportförbundet (SBF), TCR Scandinavian Series AB och banarrangörerna.

Allt för att säkra att säsongen 2019 för SM i standardvagnsracing kan genomföras.
– För oss gäller det nu att fokusera framåt. Svensk racing håller världsklass och ska så fortsätta, säger Anna Nordkvist, som är vd för SBF, i ett pressmeddelande.
– Tillsammans ska vi säkerställa att vi har en mästerskapssäsong under 2019 samt fortsätta utveckla svensk racing under kommande år.
– Det finns så mycket kraft, kunskap och kärlek till sporten från team, sponsorer, banor, funktionärer, fans och det vill fortsätta stärka, förklarar Nordqvist.

STCC AB har i över tjugo år drivit en av Europas största racingmästerskap, där förare som Mattias Ekström, Thed Björk, Fredrik Ekblom och Johan Kristoffersson fått en bra skola för vidare framgångar.
Säsongspremiären i mästerskapet ska hållas som planerat på Ring Knutstorp den 3-4 maj.
Brink Motorsport i Eslöv är ett av de mest hårdsatsande teamen i årets tävlingsserie.