Tappade sitt barn på blod – döms för misshandel

Danmark En 36-årig kvinna har dömts för att ha tappat sin son på blod under flera år. Rätten i Herning dömde under torsdagen kvinnan för misshandel.
Publicerad 7 februari 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: TT/Arkiv
Foto: TT/Arkiv

Mamman har erkänt att hon tappat sitt barn på blod under två till tre år, men nekar till att vara skyldig för grovt våld.

Det var i september 2017 som mamman blev anhållen för misshandel av sin son. Polisen hade under en tid innan bevakat kvinnans hem och grep henne på bar gärning med en påse blodiga sprutor i handen. Pojken som led av svår anemi hade utsatts för 110 blodtappningar av sin mamma.

Kvinnan har inte kunnat förklara varför hon utsatt sitt barn för misshandeln, men hennes advokat René Knudsen har argumenterat för att hon lider av Münchausens syndrom - en personlighetsstörning

Den 36-åriga kvinnan ska ha varit starkt berörd redan innan domen lästes upp.

Hon verkade nervös redan när hon kom in i rätten och när domaren kom in i salen började hon skaka. Trettio sekunder efter att domen hade blivit uppläst bröt kvinnan ihop och fick hjälp ut därifrån av sina anhöriga.

Rätten bedömer att kvinnans misshandel av pojken anses som särskilt brutal.

Pojken bor nu hos sin pappa och ska ha det bra, uppger dr.se.

Rätten har ännu inte fastställt vad kvinnans straff blir.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.