Skamlös pajasregering

Svar till Anders Wallentheim.

Enligt Anders Wallentheim har det tydligen varit många människor som har sagt att de skulle lämna Sverige om Löfven blev statsminister igen.
Nu har vi en nygammal regering. Förra mandatperioden samlade denna ihop 39 procent av riksdagsmandaten och denna gång innehar regeringspartierna hela 33 procent av de 349 stolarna. I det socialistiska regeringsunderlaget ingår visserligen två partier med en helt annan ideologi, men dessa utgör enligt egen utsago även opposition mot sin egen politik. Bara i Sverige?

Hursomhelst: att lämna landet nu när pajasregeringen 2.0 har tillträtt och underhållningen precis har börjat vore helt fel.
Det är nu man ska bänka sig i tv-soffan, öppna en påse popcorn, ratta in diverse debattprogram och ta del av den totala skamlösheten när regeringsclownerna förklarar att det är traditionell socialdemokratisk politik att bland annat sänka skatterna för höginkomsttagare, införa marknadshyror och urholka arbetsrätten.

Det är också imponerande skådespel när man innan valet lovar en stram migrationspolitik för att flyktingkrisen 2015 inte ska upprepas och efter valet inför Miljöpartiets verklighetsfrånvända politik med motiveringen att den egna S-politiken är inte medmänsklig.
Slutligen kan det konstateras att det uppenbarligen finns tillräckligt med höga hästar till alla arroganta människor.

Per-Olof Spångberg