Marika Carlsson och Sarah Dawn Finer är programledare i Malmö Arena i morgon kväll. Var grabbarna är får vi veta först under sändningen. Foto: Jörgen Johansson

Marika och Sarah sköter ruljangsen

Det viktigaste Marika Carlsson, komikern som är uppvuxen i Lund, lärde sig av programledardebuten i Melodifestivalen för en vecka sedan?
– Att det var så roligt, utbrister hon.

Kodjo Akolor och Eric Saade är inte på plats i Malmö. Var de håller hus får vi veta först i kvällens direktsändning, där de medverkar på annat sätt.
Det är därmed upp till Sarah Dawn Finer och Marika Carlsson att leda direktsändningen från arenan och de ser väldigt mycket fram emot att få fortsätta sin Melloresa.
– Första programmet hade en väldigt tydlig uppgift – att introducera oss för alla tittarna. Nu är det gjort, nu kan vi börja jobba. Och det är skönt att ha kickat igång det här med så mycket kärlek. Vi togs emot bättre än vad jag vågat hoppas på, säger Sarah Dawn Finer.

– Jag var så himla nervös innan, men sen när vi väl gick upp var det så kul. Jag hann till och med tänka, njut, njut! Stödet av varandra och den stora kärleken från publiken och närvaron var den stora överraskningen för mig som är helt novis på det här, säger Marika Carlsson om första deltävlingen.

När hon nu får göra om det har hon dessutom fördelen att vara på hemmaplan.
– Det är alltid bäst att vara hemma, så är det ju. Mina föräldrar kommer faktiskt i kväll, så det blir roligt, säger hon.

Vem är egentligen vem i er lilla programledarfamilj?
– Alltså, jag är den gamla. Jag hänger med tre ungdomar som pratar sån här internet och Youtube som jag aldrig hänger med på. Sen har vi storasyster här, den som har rutin och vet hur det går till, säger Marika Carlsson och pekar på sin kollega Sarah Dawn Finer. Kodjo, hur ska vi förklara honom?
– Han är lite som ”the lost uncle”, ibland. Han kommer in på tvären, han är jättevarm och jättepappig, men sen kan han också vara lite som en förvirrad farbror. Och Eric är lillebror med allt vad det innebär, fortsätter Sarah Dawn Finer med ett skratt.

Vem eller vilka av de fyra programledarna som leder direktsändningarna de resterande deltävlingarna kommer att fortsätta förändras, men det tycker Sarah Dawn Finer bara är positivt.
– Varje vecka blir olika för oss. Det gör att man får vara lite på tårna. Man hinner inte, på gott och ont, att slappna av. Det är så roligt, säger Sarah Dawn Finer.