Annons

Oavgjort för IFK i regnig match

Sport • Publicerad 8 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var IFK som tog ledningen i matchen när Simon Henningsson säkert slog in en straff några minuter in i andra halvlek.

Men Sölvesborgs replik fem minuter från slutet, där 1–1 kom efter en fast situation, betydde att IFK fick nöja sig med oavgjort.

Annons

– Vi har perioder där det dippar rejält. Men vi är i en inlärningsfas och då får vi förvänta oss det, säger Jönsson.

Provspelande Anton Zetterberg skulle spelat från start men på uppvärmningen tog det stopp när foten inte höll och i stället fick Elliot Nilsson kliva in från start.

IFK tvingades att avsluta matchen med en man mindre eftersom Mustafa Owaid, som kom in i halvtid, hann med att dra på sig två gula kort.

– Domaren tyckte att det var solklart. Det är inte min sak att säga något om det, det är inte jag som dömer, säger Jonas Jönsson.

En halvlek gjorde också Niazi Smail, i fjor i HIF. Smail pluggar i Växjö men bor kvar i Hässleholm och han provspelar just nu för IFK.

– Det var svårt för honom att sätta något större avtryck när matchen ser ut så här men han kämpar ändå, säger Jonas Jönsson.

Och just kämpaglöden är det som Jönsson har att ta med sig ifrån matchen.

– Vi jobbar oss igenom det, även om det inte funkar i den här matchen så jobbar alla hårt, säger han.

Gustaf Lindroth, som i vintras lämnade IFK för just Sölvesborg, fanns inte med i bortalaget.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons