Osby föll mot serieledare i Finspång

Sport • Publicerad 8 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Osby åkte upp till serieledande IK Guts i Östergötland. Guts, som sedan säsongsstarten har hunnit med att flytta från Norrköping till Finspång, visade sig vara formidabelt motstånd.

Det tog bara tre minuter innan Guts tog ledningen men Vladislav Lomakins kvittering i slutet på första perioden, assisterad av tvillingbrodern Jurij och Colin Holmström, gav ändå hopp till Osby.

Men fem minuter in i andra perioden kom också 2–1 för Guts, i boxplay till råga på allt. Osby fick nu rikta in sig alltmer på att jaga men trots att Osby vann periodens skottstatistik blev det ingen ny kvittering.

I stället kom dråpslaget två minuter in i tredje perioden när Guts gjorde två mål på 35 sekunder. Historien upprepade sig när Osby återigen vann skottstatistiken med nästan lika klen utdelning. Daniel Peterson fick i alla fall reducera en knapp minut från slutet, assisterad av Vladislav Lomakin.

Förlust blev det för Osby som tappar mark i toppen. Kval ser det ändå ut att bli och Osby har nio poäng ned till Halmstad med tre matcher kvar att spela.