Annons

Tio bostadsrätter ska byggas i Vinslöv

Hässleholm • Publicerad 8 februari 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Nils Jönsson, ekonomichef på Stoby Måleri AB visar var de nya bostäderna i Vinslöv, i slutet av Pilgatan, ska byggas.
	Foto: Hans Bryngelson
Nils Jönsson, ekonomichef på Stoby Måleri AB visar var de nya bostäderna i Vinslöv, i slutet av Pilgatan, ska byggas. Foto: Hans Bryngelson

Hösten 2018 bjöd kommunens exploateringsavdelning in till en exploateringstävling för fastigheten Vannbenerga 2:80.

Tävlingen vanns av företaget Bomero Fastigheter AB som nu får lov att använda 1 500 kvadratmeter av fastighetens 9 000, för att uppföra nya bostäder.

Annons

– Vi vill bevara så mycket som möjligt av naturen på fastigheten, något som är viktigt för Vinslövsborna.

Det förklarar Nils Jönsson som är ekonomichef på Stoby Måleri AB, företaget som tillsammans med Fasab Mark AB och Clausén & Lovén Byggprojekt AB utgör Bomero Fastigheter AB (han är också styrelseordförande i Bomero Fastigheter AB).

Den aktuella tomten ingår i en upprättad detaljplan från 1981 och ligger i förlängningen mellan Rönngatan och Pilgatan, i anslutning till det stora strövområde som sträcker sig som en grön oas från Lommarpsvägen till Vannebergavägen.

Nils Jönsson förklarar att man har tänkt sig tio bostadsrättslägenheter om vardera 110 kvadrat, trerumslägenheter med möjlighet till att välja till ett extra rum.

– Vi tänker oss två längor med enplanshus, tillägger han och berättar att man nu är på gång med att lämna in bygglovshandlingar till kommunen.

Han har ännu inga uppgifter om hur mycket bostadsrätterna ska komma att kosta.

Liknande bostadsrätter som byggdes på Västergårda i Vinslöv, där vissa av de nu aktuella företagen ingick, kostade kring 1,5 miljoner med en månadsavgift på mellan 3 500 och 4 500 kronor.

– Det finns en stor efterfrågan på bostadsrätter i Vinslöv, vilket vi märkte när vi byggde Västergårda, avslutar Nils Jönsson.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons