Vinslöv orkade inte stå emot

Sport I lite drygt 40 minuter höll Vinslövs HK stången mot serieledande IFK Kristianstad, sedan sprang gästerna ifrån och vann med 28–19 (9–10).
Sport • Publicerad 8 februari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Vinslöv har spelat mycket bra efter jul- och nyårsuppehållet och var obesegrade under 2019 inför mötet med IFK Kristianstad. Och Vinslöv visade ingen som helst respekt inledningsvis.

Både försvars- och anfallsspel fungerade prickfritt första kvarten och Vinslöv gick ifrån till en 8–5-ledning, men sedan tog det stopp. Under en dryg kvart gjorde Vinslöv inte ett enda mål så när Emma Lindqvist gjorde Vinslövs nionde mål med bara fyra sekunder kvar av halvleken innebar det 9–10.

– Det blir lite stressat och tekniska fel där, men vi håller oss ändå kvar i matchen, säger Vinslövs tränare Fredrik Nilsson.

Vinslöv började andra halvlek med att göra tre raka mål var vid IFK Kristianstad tog time out. Lagen höll sedan jämna steg, men när Miranda Bergstrand gjorde 15–14 efter 41.30 var det också sista gången hemmalaget var i ledning.

– Det känns som om de höjer tempot lite där och då blir vi stressade i vårt anfallsspel. De är snabba på att utnyttja det så de kontrar sönder oss helt enkelt, säger Fredrik Nilsson som trots förlusten var nöjd med insatsen.