HHF tappade sista kvarten

I 45 minuter hängde Hässleholms HF med mot Kuststaden, sedan segade sig hemmalaget ifrån och vann med 28–24 (12–13).

Trots att förutsättningarna inför matchen inte var de bästa (högernian Patric Sandberg var på semester, Emil Jensen sjuk och en spelare som missade första halvlek på grund av bilproblem) inledde HHF strålande och kunde gå till halvtidsledning med 13–12. Vändningen på matchen kom i början av andra halvlek när Kuststaden ändrade sitt försvarsspel till fem-ett.
– Vi kunde inte riktigt lösa det och slängde bort en del bollar, säger HHF-tränaren Stefan Andersson.
Hemmalaget gjorde sex raka mål på fem minuter och ledde helt plötsligt med 18–13. HHF gav dock inte upp utan arbetade sig närmare och närmare i målprotokollet, men närmare än underläge 20–19 med en kvart kvar kom de inte.
– Inställningen som killarna visar i dag är riktigt bra och vi ger aldrig upp. Efter förutsättningarna så gör vi en bra match i dag, säger Stefan Andersson