HIF till final i futsal-SM

Sport • Publicerad 9 februari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

HIF hade en något annorlunda uppladdning inför USM-kvalet jämfört med många andra lag.

– Jag har ju hört att många av de andra tränar mycket futsal, men vi har faktiskt inte gjort ett enda pass, säger HIF-tränaren Tommy Hermansson.

I kvalet som spelades i Ulricehamn mötte HIF i tur och ordning Astrio (9–0), Sjömarken (8–2) och Lindome, och det var egentligen bara det sistnämnda laget som kunde störa HIF-killarna. Men efter en mållös första halvlek fick HIF till slut hål på dem och kunde vinna med 4–1.

– De spelade ganska fysiskt med hög press och smällde på en del. Men killarna snackade ihop sig inför andra halvlek och då hittade vi ett sätt som gjorde att vi kunde hålla bollen bättre och då orkade de inte, säger Tommy Hermansson som inte bara var nöjd med resultaten utan även hur hans killar agerade på och utanför planen.

– Vi lär killarna styra och utvärdera spelet själva, och det gjorde de hur bra som helst. Sen har vi sett det som en rolig grej och lite teambuilding.

Nu kan HIF börja ladda för SM-slutspelet som avgörs i Helsingborg 1–3 mars, och det gör Tommy Hermansson lite rådvill.

– Nu kanske vi får börja träna lite.

Eller inte, det gick ju ganska bra utan att träna?

– Ja. Jag får nog fundera lite på det.

För IFK Hässleholms P15-lag tog det stopp i gruppspelet som för deras del avgjordes i Vetlanda. Efter två raka segrar mot IFK Trollhättan (5–2) och Nättraby (6–4) blev det en ren gruppfinal mot Jönköpings Södra i sista matchen som IFK var tvungna att vinna.

Efter en jämn första halvlek ledde Jönköpings Södra med 3–2 och det orkade inte IFK vända på, utan smålänningarna kunde vinna med 6–2 och därmed ta sig vidare till SM-slutspelet.

SM-äventyret tog slut även för IFK Hässleholms P17-lag som också kvalade i Vetlanda. Tony Helms grabbar föll med 1–6 i kamratmötet med Karlshamn, följde upp med 2–2 mot Hvetlanda och avslutade med 3–5-förlust mot IFK Falköping. IFK Karlshamn tog sig vidare till slutspelet efter tre raka segrar.

FC Hessleholm svarade för en lovande start i F17-kvalet i Ulricehamn där det blev 3–2-seger i första matchen mot Falköping. FCH kryssade därefter mot Böljan i en match som slutade 2–2.

I gruppfinalen mot Jitex var dock Mölndalslaget strået vassare och tog hem såväl segern som SM-biljetten via 4–2.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.