Musikern och författaren Daniel Björk var på plats och kåserade om bibliotek, kultur och Östra Göinge. – Litteraturen och musiken slåss om min gunst. Men jag uppskattar all form av kultur.
Patricia Hellström, som uppträdde med blåsensemblen tillsammans med damkören Illecebra: – Konst, jag tecknar väldigt mycket. Och musiken är en stor del av mig, jag har spelat baryton sedan jag gick i tvåan eller trean.
Boel Svensson och Ulla Håkansson sålde fika för Röda Korset. Boel: – Musik, jag tycker bland annat om jazz. Ulla: – För mig är det böcker, en spännande deckare eller en riktigt bra roman. Men jag gillar även musik.
Gerd Persson från Sticka för fred, som har sin verksamhet i Vita skolan och stickade under tioårskalaset. (Här har hon hittat en lämplig sektion i biblioteket ...): – Konst och handarbete, framförallt.
Frida Thuvesson med sonen Assar. – Jag tycker mycket om böcker och vi läser mycket där hemma. Det blir så klart en hel del barnböcker nu, Assar gillar djurböcker. Bondgårdsböcker.
Fredrik Molldén: – Musik. Främst gammal hårdrock, men jag gillar mycket annat också. Jonas Holmberg: – Jag tycker konst är intressant. Sen är det såklart musiken också.

”Litteraturen och musiken slåss om min gunst”

BROBY Kulturhuset Vita skolan i Broby hade tioårskalas och Norra Skåne passade på att fråga några av besökarna: Vilken form av kultur föredrar du? Se svaren i bildtexterna.