Foto: TT
Foto: TT

De gick vidare till final

Deltävling 2 Hanna Ferm & Liamoo och Malou Prytz verkade alla lika chockade över sin finalplatser i Melodifestivalen.
– Jag tror inte vi fattat det än. Vi kommer säkert gå iväg och skrika av glädje, säger Liamoo.
– Jag är helt mållös faktiskt, säger Malou Prytz och skrattar.

Hanna Ferm och Liamoo har varit favorittippade hela veckan med sin låt ”Hold You”, men det är något de aktivt försökt låta bli att tänka på.
– Vi har tänkt att det är där och då som gäller och det är det vi fokuserat på. Och efter vårt framträdande var vi så stolta över oss själva för vi hade så himla kul. Jag hade inte ens tänkt på tävlingsmomentet förrän efter vi var färdiga, säger Hanna Ferm.
– Det känns fantastiskt, fortsätter hon om finalplatsen.

Vad har ni för hemligt vapen att plocka fram till finalen?
– Vi har inte hunnit tänka så långt. Men det finns alltid mer att ge. Det är därför vi, hela veckan under varje rep, försökt steppa upp en nivå. Det är det vi försöker göra varje gång, säger Hanna Ferm.

15-åriga Malou Prytz var uppenbart tagen av sin finalplats och succén med girlpowerbidraget ”I do me”.
– Det här är helt fantastiskt. Jag kan nog inte riktigt förstå vad som har hänt. Jag är helt mållös faktiskt, säger hon och skrattar.
Vilket hon även tror att hennes mamma är, som för två år sedan tippade att dottern skulle stå på Melloscenen inom fyra år.
– Nu har det gått två år bara, och jag är final! Jag tror inte hon riktigt fattar det, haha.

Vad tror du att det var folket gillade med din låt?
– Att den är medryckande och har skönt gung. Det var skönt att få visa vem jag är musikaliskt och det är ännu roligare att publiken gillade det! Nu är det bara att ladda om och börja repa och öva, öva och öva, säger Malou Prytz.

En som också kommer att ladda om och öva, fila på numret och utveckla det är Youtubern Vlad Reiser som gick till andra chansen med Nakna i regnet.
– Det är tre känslor som snurrar runt i kroppen nu. Eufori, lugn och stolthet. Det jag har varit mest rädd för har varit att uppträda inför livepublik, vilket jag fick göra första gången i fredags. Det var den läskigaste dagen i mitt liv. Men nu när det väl gällde så var det inte lika nervigt, säger Vlad Reiser.
– Nu kommer jag bara att maxa allt. Det här är bara början på allting, fortsätter han.

För Andreas Johnson känns biljetten till andra chansen med ”Army of us” som lite av en seger.
– Jag är väldigt lättad och glad. Jag hade som mål att komma topp fyra och nu är vi där. Med tanke på resultatet förra gången, när jag åkte ut med diskvattnet, var det rätt skönt att svenska folket inte släppt mig helt och hållet, säger han.

Vad ska du göra nu till andra chansen, för att ta dig vidare till final?
– Jag kanske ska börja med att sjunga rätt text. Jag snubblade redan på första meningen, säger han och skrattar.
Margaret och hennes Tempo slutade på den nesliga femteplatsen, medan Jan Malmsjö slutade sexa med Leva Livet och Oscar Enestad kom sist med ”I love it”.