Annons

”Ska lägga i en högre växel”

Sport • Publicerad 9 februari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Matilda Persson är en hårt och smart jobbande center som bidrar med fysiskt spel i Rökes allsvenska lag.  Foto: Stefan Sandström
Matilda Persson är en hårt och smart jobbande center som bidrar med fysiskt spel i Rökes allsvenska lag. Foto: Stefan Sandström

Hon flyttades upp i Rökes A-lag redan 2012 och har skaffat sig en hel del rutin. Men allsvenskan är en helt ny erfarenhet för Matilda Persson.

– En jättekul erfarenhet! Det har varit en omställning men jag tycker att vi har anpassat oss bra, även om jag tror att vi hade kunnat få med oss fler poäng. Vi har fallit lite på målsnöret, säger Rökecentern.

Annons

Hur betygssätter du din egen insats?

– Helt okej. Jag har inte producerat så mycket framåt men det försvarsmässiga är jag relativt nöjd med. Eftersom jag har gjort mer poäng tidigare har man vissa förväntningar på sig själv men med tanke på att det är en ny högre serie får man kanske anpassa de förväntningarna också.

Hon pendlar till träningarna från Lund där hon numera bor och pluggar ekonomi.

– Jag är inne på sista terminen. Planen just nu är att jobba efter examen, jag känner att jag behöver få lite mer arbetslivserfarenhet. Helst vill jag jobba inom marknadsföring men det är en väldigt bred utbildning.

I de senaste matcherna har Matilda bildat kedja med Ellen Grane och Michaela Frogner. I 5–8-matchen mot Lockerud spelade den konstellationen 3–2 och bjöd på tre snygga mål.

– Det kändes som att det lossnade, vi hittade varandra väldigt bra – kemin stämde.

Hur ser du på din roll i laget?

– Min roll är att försöka vara positiv och peppa. Spelmässigt är det att driva upp bollen och skapa anfall, säger Matilda som är en fysisk och konditionsstark spelare med främsta styrkan i defensiven.

När Röke tar emot Lindome blir det chans till revansch för uddamålsförlusten i den allsvenska premiären i höstas.

– Då var vi med hela matchen. Nu hoppas vi göra ännu bättre ifrån oss så att vi kan ta poäng.

Annons

Röke återvänder till Tyrs Hov för en eftermiddag.

– Jag tänker att vi har en hel del positiva erfarenheter därifrån som vi kan ta med oss in i matchen. Det är ju många i laget som har haft det som hemmaplan.

Med sex omgångar kvar parkerar Röke på kvalplats, med en poäng ner till Hovslätt på nedflyttningsplats och tre poäng upp till Åstorp/Kvidinge på fast mark. Samtliga matcher som återstår blir mot lagen i den egna södra serien.

– Vi har möjlighet att ta poäng i alla. Har vi skärpan och vill detta till hundra procent så är jag övertygad om att vi kan säkra vår plats i serien.

Matilda ser helst att Röke klättrar ett pinnhål så att säsongen tar slut när serien går i mål den 16 mars.

– Absolut! Vi vill hålla oss ifrån kval, det är vårt mål.

Rökedamerna har bestämt sig för att knyta näven i shortsfickan.

– I måndags snackade hela laget inför det som är slutspurten av serien och bestämde att alla ska lägga i en högre växel. Nu ger vi allt för att ro kontraktet i hamn.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons