En villabrand härjade på Ljungdalagatan under natten till lördagen. På förmiddagen höll räddningstjänsten på med eftersläckning. Foto: Hans Bryngelson.

Villa totaltförstörd invändigt i brand

Hässleholm En brand härjade i en äldre villa på Ljungdalavägen under natten till lördagen. Räddningstjänsten från flera stationer fick rycka ut för att bemästra branden.

Klockan 03.01 kom larmet in om villabranden. Räddningstjänsten åkte till platsen och kunde konstatera en fullt utvecklad brand och flera styrkor fick kallas in till släckningsarbetet.

– Det brann rätt så bra när vi kom dit. Vi är där med tre styrkor. Jag tror att de kommer kunna rädda villan, men det kommer antagligen bli stora skador, säger inre befäl Johan Wendt vid Räddningstjänsten i Kristianstad, till Kristianstadsbladet.

På lördagsmorgonen betraktar räddningstjänsten branden som släckt, men det finns fortfarande personal kvar för eftersläckning och kontroll. Den brandhärjade villan som är ett äldre hus – ett och en halv plan samt källare – har fått stora skador.

– Det är en totalskada invändigt. Yttertaket är kvar, men invändigt är mycket förstört. Kök och sådant är helt utbrunnet, säger yttre befäl Matts Nilsson, vid Räddningstjänsten i Hässleholm, till tidningen

Ingen ska ha rapporterats skadad i branden.

Vad som orsakat branden är oklart.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Kan du lita på Skånetrafiken?

Loading ... Loading ...