Annons

Snart premiär för Hasse-kvällarna

Hässleholm • Publicerad 10 februari 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Henrik Bergkvist, Vanessa Sundblad och Mikael Svensson gör sig beredda att ta emot publik till årets kabare på Kafé Verum.
8Foto: Hans Bryngelson
Henrik Bergkvist, Vanessa Sundblad och Mikael Svensson gör sig beredda att ta emot publik till årets kabare på Kafé Verum. 8Foto: Hans Bryngelson

Det säger de tre underhållarna som på lördag har premiär på kabarén ”I huvudet på Hasse – hittegods ur herr Alfredssons hörna”.

De tre är Henrik Bergkvist, Vanessa Sundblad och Mikael Svensson. Spelplatsen är Kafé Verum.

Annons

En generalrepetition återstår.

– Det blir en kabaré i både högt och lågt tempo, berättar Mikael Svensson som är den av de tre som gjort urvalet.

Inte helt lätt med tanke på den enorma skattkista som Hasse Alfredsson, ibland också tillsammans med Tage Danielsson, fyllde under åren.

Samhällssketcher, limerickar, bondkomik, barnvisor. Ja, listan kan göras lång.

– Limerickarna är tonsatta av Henrik, inflikar Mikael och avslöjar samtidigt att en hittills ”okänd” Lindeman är på besök, närmare bestämt Evert Lindeman.

De tre berättar att utbudet också består av sketcher som Hasse skrev för andra av den tidens revyartister, och Hasse och Tages allra första låt ska framföras. Vet ni vilken ?

Allt som de tre ska framföra under kabarekvällen ska folk känna igen, men kanske med en liten extra tvist där gänget kompletterat eller ändrat lite i Hasses verk.

Elva föreställningar fram till den 17 mars. 22 nummer med ett avslutande potpurri utlovas. Två timmar med paus och fika.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons