Tjuvar slog till mot tre villor

VINSLÖV/BJÄRNUM Under den gångna helgen har det gjorts inbrott i tre olika villor i Hässleholms kommun.
– Det är fler inbrott än vi normalt sett brukar ha, säger Magnus Vendler vid Hässleholmspolisen.

I fredags var det ett hus i Lommarp som fick påhälsning, någon gång mellan klockan 17.45 och 21.50. Ett fönster på baksidan bröts upp och huset söktes igenom.
När polisanmälan gjordes hade husägaren kunnat konstatera att en mobiltelefon samt kontanter: 6 000 svenska kronor och 1 000 euro saknades.
Samma dag var det också inbrott i en villa på Ekgatan i Bjärnum. Även här har tjuven/tjuvarna tagit sig in via baksidan på huset, genom att bryta upp en dörr, och sökt igenom huset. En samling med mynt, till ett värde av cirka 500 kronor, var vad som direkt kunde konstateras var stulet.
I lördags var det en villa i Fjärlöv utanför Vinslöv som fick inbrott, någon gång mellan klockan 11.30 och 15 på dagen. Ett fönster till ett vardagsrum bröts upp och här blev bytet en bärbar dator, smycken och kontanter, både svenska kronor och euro. Dessutom stals en bilnyckel.
Nästa vecka är det sportlov då många reser bort, så Magnus Vendler uppmanar till vaksamhet.
– Det brukar vara en inbrottstopp då. Berätta gärna för grannarna om ni ska resa bort, så de kan vara lite extra vaksamma, och se till så att huset inte ser tomt ut. Och ser man någon i sitt område som uppträder konstigt, eller ser ut att inte höra hemma här, kan man gärna ringa polisen på 114 14 och berätta. Tänk också på om ni har satt ytterbelysningen på timer att justera den nu när vi börjar gå mot lite ljusare tider. Rörelsestyrda lampor är också bra, säger han.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Kan du lita på Skånetrafiken?

Loading ... Loading ...