Tre Vittsjöspelare i U23-truppen

Fotboll Tre Vittsjöspelare finns med i den svenska U23-landslagstrupp som har kallats till läger i Marbella i månadsskiftet februari-mars.
Det är Michelle de Jongh, Ebba Hed och nyförvärvet Tove Almqvist som tagits ut av förbundskaptenen Ulf Kristiansson.

22 spelare finns med i den blågula trupp som under lägret kommer att spela en inofficiell match och som avslutningsvis möter Rysslands A-landslag den 4 mars.
– Det kommer att bli tuffa matcher, en verklig värdemätare för oss. Ryssland är rankade på samma nivå som Ukraina, som A-landslaget mötte i VM-kvalet, säger Ulf Kristiansson till fotbollsförbundets hemsida.
Michelle de Jongh har gjort 15 U23-landskamper medan Tove Almqvist (ny från Linköping) har elva och Ebba Hed fem.
I U23-truppen finns en handfull överåriga spelare med, efter överenskommelse med damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson som vill ge speltid till de som inte kom med till Algarve Cup.

– Vi har en ständigt pågående dialog om de spelare som är precis utanför A-landslagstrupperna. Nu är det några som är något år för gamla för oss egentligen, men som såklart bedöms vara rätt nära och då är ju det här en bra möjlighet för dom att få en bra landskamp spelad och bli bedömda, så det är alldeles utmärkt, säger Kristiansson.