Bengt Fridh var auktionsförrättare på Mila 2018.
Djuren får en sista tvätt innan de ska in i visningsringen.
Elitauktionen för köttdjur sker på fredag.
Visningen är en lite ny situation för många djur.
Att testa traktorn inför ett köp är inte fel.

Klappat och klart för populär branschträff

På landet På årets Mila är hästarna tillbaka och det kommer även visas kor av mjölkraser. Annars är det mesta sig likt där bedömningarna av köttdjur är kärnan för mässan.

Mila är landets enda årligen återkommande mässa för djurhållning och köttproduktion.
– Det är en viktig mötesplats. Här träffas man och har möjlighet att få sina avelsdjur bedömda och man har också möjligheten att träffa kollegor i branschen, säger Ann-Christin Lindström, projektledare för Mila.

Tillfället att visa upp sina djur ger möjligheter till att tjäna mera pengar. Hur många affärer som görs upp under mässan är dock svårt att svara på.
– Det vet jag inte. Vi har en elitauktion på köttsidan. Den auktionen har haft väldigt bra resultat. Djuren bedöms tidigare samma dag, så har man haft ett bra resultat under bedömningen är det klart att man kan ta ut ett högre pris under auktionen, säger Ann-Christin Lindström.
Mässan har vuxit en del i storlek från föregående år med fler utställare och med fler djur. Mjölkdjuren visas upp och bedöms under torsdagen, fredagen är köttdjurens dag och på lördagen är det fokus på får.

Men Mila vänder sig även till den intresserade allmänheten, där särskilt återkomsten av hästar på mässan säkert glädjer många.
Besökarna kan bland annat prova att rida på en ardenner eller testa agility med en minishettis.
Drängakampen på torsdagen är också en populär tillställning där elever från naturbruksgymnasier tävlar mot varandra i fem olika grenar.
Vad hoppas du på med årets mässa?
– Det har varit ett tufft år för lantbrukarna. Jag hoppas att detta kan vara en mötesplats där man träffas, få ett litet avbrott i vardagen, ha lite kul och få bra resultat för sina djur och få en liten energiboost av det så man orkar att fortsätta jobba i samma anda. Jag hoppas också att man hittar investeringar till att utveckla och förbättra sin verksamhet, säger Ann-Christin Lindström.
Mässan börjar torsdag den 14 februari.