Ny fart i fiberprojektet

HÄSSLEHOLM Kommunen sluter avtal med tolv entreprenörer för fortsatt fiberutbyggnad.
Hässleholm • Publicerad 13 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Avtalen är värda mångmiljonbelopp och första orterna som nu ska upphandlas för att få fibern färdig är Hästveda, Vittsjö och Vinslöv.

Beslutet fattades av kommunstyrelsens arbetsutskott. Avtalen löper över två år med möjlighet till förlängning upp till två år.

Kommunens fiberavdelning fick in tolv intressenter som vill sluta ramavtal med kommunen. Tanken var först att gå vidare med tio. I stället sluts nu avtal med alla tolv.

– För att säkerställa att vi har tillräcklig kapacitet så föreslås att det tecknas avtal med samtliga tolv entreprenörer som är intresserade av att bidra med kompetens till vårt fiberprojekt, konstaterade fiberchefen Tony Hadarson.

Ett ramavtal är ett avtal som man också kan kalla för en generell överenskommelse som ligger till grund för framtida avtal och som anger ”ramarna” kring vilka villkor som skall ingå. Varje enskilt projekt upphandlas och konkurrensutsätts därefter inför byggstart.

Förutom de uppräknade tätorterna finns en rad orter på landsbygden som står på tur.

– De landsbygdsprojekt som ligger först ut är Norra Sandby, Nävlinge, Häglinge och Röke, säger Tony Hadarson.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.