Tyringe är klara för höstens hockeyetta

Sport • Publicerad 13 februari 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Emil Backman gjorde Tyringes mål i Mörrum som gav en poäng, Foto: Stefan Sandström

– Vi gör väl knappat vår bästa insats då vi släpper till alldeles för mycket utvisningar.

Tyringe kom i numerärt underläge redan i matchens i den sjunde minut Men i stället för ett väntat hemmamål var det Tyringe som gjorde 1–0 genom Tyler Coulter som spelades fram av Andreas Anarp och Felix Lidgren.

Det skulle även bli 2–0 till gästerna då fem minuter återstod av den första perioden. Målskytt var Jeppe Holmberg som assisterades av Belmin Mesanovic och Max Wedjesjö.

Två minuter in på den andra perioden fick Tyringe chansen att spela med en man mer på banan då hemmaforwarden Andreas Silverberg fick två minuter efter en boarding.

Tyringes power play blev dock resultatlöst och i stället kom Silverberg in direkt från utvisningsbåset och gjorde Mörrums första mål i matchen.

Men Tyringe svarade direkt med att bara 46 sekunder senare göra 3–1. På nytt så var det en back som blev målskytt då Mark Corbett gav sitt lag en tvåmålsledning assisterad av Oliver Celec.

Den sistnämnde blev utvisad i slutet av perioden och då passade Mörrum på att reducera ytterligare en gång genom Tom Mäkitalo.

Tyringe inledde den tredje perioden med två utvisningar. Inte helt ologiskt så utnyttjade hemmalaget läget med två spelare mer på banan och kvitterade till 3–3 efter Andreas Silverbergs andra mål för dagen.

Men innan sist utvisade Mesanovic hann komma in på banan tog Tyringe överraskande ledningen igen genom Emil Backman efter assist av Felix Lidgren.

Men fem minuter kvar så blev Andreas Anarp utvisad efter en hooking. Återigen visade Mörrum prov på effektivt power play då de gjorde sitt tredje mål för dagen i den spelformen. Dave Lindarv satte 4-4 vilket var resultatet efter full tid.

Efter att bara 24 sekunder av förlängningen spelats så kunde förra årets Tyringespelare Khalid Ibrahim göra 5–4 till Mörrum som även de kunde glädja sig att kontraktet i Hockeyettan var klart.

– Jag tyckte inte vi var tillräckligt desperata. Som vanligt så var det vår målvakt Joakim Strandberg som räddade oss, säger Tyringetränaren Henrik Alfredsson.

– Vi måste stå upp bättre för vår målvakt.