Några av valparna på bilden togs med vid rånet i januari i Önnestad. Foto: Privat/Arkiv

Valprånare begärs häktade

Skåne Fyra personer, tre män och en kvinna, begärs häktade, misstänkta för det brutala rånet den 9 januari då sex golden retrievervalpar stals från en kennel i Önnestad.
Polisen söker efter minst tre av de stulna valparna som sålts på Blocket.

Enligt häktningsframställan, som inkom till Kristianstad tingsrätt på fredagsmorgonen, är två av männen, den ena en 27-åring hemmahörande i Sjöbo och den andre en 34-åring från Göteborg, misstänkta för grovt rån.
Kvinnan, som är 23 år och även hon från Sjöbotrakten, är misstänkt för medhjälp till grovt rån medan den fjärde personen, en 30-årig Hörbybo, misstänks för häleri. 30-åringen är även misstänkt för en grov stöld som skett i Ystads kommun i december.
Häktningsförhandlingarna inleds klockan 13 i Kristianstad tingsrätt. Först ut är 27-åringen från Sjöbo som är på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. Efter det följer häktningsförhandlingarna för 34-åringen från Göteborg och kvinnan från Sjöbotrakten. Då de gärningar som den fjärde personen som greps i tisdags, 30-åringen från Hörby som misstänkts för häleri och grov stöld, begärs häktad för inte har samband med misstankarna mot de övriga har hans ärende flyttats över till Lunds tingsrätt.

Tommy Börjesson vid Kristianstadspolisen kan nu också bekräfta att polisen fortfarande söker efter minst tre av de stulna valparna och att de sålts via Blocket. Hittills har ingen av köparna till dem hört av sig till polisen, men för att undvika att själv bli misstänkt för häleri, efter att ha försvårat återställande av stöldgods, uppmanar Tommy Börjesson dem att ta kontakt.
– Tar man kontakt med oss, och inte har anat något innan, tror jag åklagaren kan göra bedömningen att man bara blir av med hunden. Initialt tar vi då hunden i beslag och tar blodprov, för att säkerställa att det är rätt valpar. Vilken överenskommelse valpköparna sedan kan göra med kenneln bryr inte vi oss om, säger Tommy Börjesson.

 

Läs mer:

Dagens fråga

Tror du att Storbritannien lämnar EU sista oktober?

Loading ... Loading ...